Walking Month pentru CS Lamont

Campionii de suflet ai României

Walking Month pentru CS Lamont

Niciun obstacol nu este prea mare. Nicio cursă nu este prea lungă. Nicio problemă nu este imposibil de depășit.

De 18 ani, Centrul Sportiv Lamont ajută oameni cu dizabilități să aibă o viață sănătoasă și activă, prin sport. Membrii săi practică sportul pentru propria lor dezvoltare și sănătate, iar cei mai pricepuți sunt atrași în competițiile naționale. O parte din ei continuă apoi traseul performanței spre marile competiții internaționale, culminând în medaliile câștigate la Jocurile Paralimpice, echivalentul olimpiadei pentru persoanele cu dizabilități fizice.

În plus, Centrul Sportiv Lamont îi ajută pe tinerii cu dizabilități care termină școala si care sunt membrii activi, oferindu-le sprijin pentru educație universitară și pentru găsirea unui loc de muncă și demonstrând că sportul este un instrument esențial pentru integrare.

În 2018, pășim pentru acești campioni prin Walking Month. Dacă vrei să ajuți, înscrie-te în competiția Walking Month: 100% din taxele de participare reprezintă o donație pentru Centrul Sportiv Lamont.

Fă cunoștință cu campionii!

Tabita Vulturar

Sport: Tenis de masă
Experiență: 1 an și jumătate
Palmares

  • IPC Spanish Open, mai 2018 – loc 3 individual și loc 1 la proba pe echipe;
  • IWAS World Games, Portugalia 2017- loc 3 individual și loc 1 la echipe;
  • Jocurile Paralimpice Europene de Tineret, Genova 2017 – loc 3 individual și loc 1 echipe;
  • Romania Open 2017 – loc 3 echipe;
  • Campionatul Național 2018 – loc 2 individual și loc 1 echipe;
  • Campionatul Național 2017 – loc 3 individual și loc 2 echipe.

Dorel Mureșan

Sport: Tenis de masă
Experiență: 14 ani
Palmares

  • Romania Open, 2014 – loc 3 individual;
  • Romania Open, 2014 – loc 3 la proba pe echipe;
  • Campionatul Național 2018 – loc 4 individual și loc 2 echipe;
  • Campionatul Național 2017 – loc 1 individual și loc 1 echipe.

Ioan Dîrlea

Sport: Tenis de masă
Experiență: 7 ani
Palmares

  • IPC Spanish Open, mai 2018 – loc 3 individual și loc 1 la proba pe echipe;
  • IWAS World Games, Portugalia 2017- loc 3 individual și loc 1 la echipe;
  • Campionatul European de Tenis de masă, Slovenia 2017 – loc 5 la proba pe echipe;
  • Campionatul Național 2018 – loc 2 individual și loc 1 echipe.
  • Campionatul Național 2017 – loc 1 individual și loc 1 echipe.

Mihai Egri

Sport: Tenis de masă
Experiență: 7 ani
Palmares

  • Campionatul Național 2018 – loc 3 individual și loc 2 echipe;
  • Cupa „Ana Lugojana” 2017 – loc 2 individual și loc 2 echipe;
  • Campionatul Național 2015 – loc 2 echipe;
  • Campionatul Național 2014 – loc 2 individual și loc 1 echipe;
  • Open Ungaria 2012 – locul 4 individual;
  • Campionat Internațional, Eger, Ungaria, 2014 – loc 3 individual;
  • Concurs internațional, Ungaria, 2015 – loc 3 individual.

Petru Ifrosa

Sport: Tenis de masă
Experiență: 14 ani
Palmares

  • IPC Spanish Open, mai 2018 – loc 3 individual și loc 1 la proba pe echipe;
  • IWAS World Games, Portugalia 2017- loc 2 individual și loc 1 la echipe;
  • Campionatul Mondial pe echipe, Slovacia, 2017 – loc 6;
  • Campionatul European de Tenis de masa, Slovenia 2017 – loc 5 la proba pe echipe;
  • Czech Open 2017 – loc 3 la echipe;
  • Romanian Open 2016 și 2017 – loc 3 individual și loc 3 la echipe;
  • Campionatul European de Tenis de masa, Danemarca 2015 – loc 5 la proba pe echipe;
  • IWAS World Games, Sochi 2015 – loc 1 individual și loc 1 echipe;
  • Campionatul Național 2007 - 2018 – loc 1 individual și loc 1 echipe.

Arian Notrețu

Sport: Înot
Experiență: 2 ani
Palmares

  • Medalii de aur și bronz la IWAS Youth World Games Athlone, Irlanda, 2018;
  • Recorduri personale la Jocurile Europene Paralimpice de tineret, Geneva, 2017, unde a concurat cu sportivi cu 4 ani mai mari;
  • Două medalii de aur și două de argint Trofeul Ptolemaida 2017, Grecia;
  • Participări la Cupa AMNB OPEN 2017 & 2018;
  • Înscris în cursa pentru calificările la Jocurile Paralimpice 2020 – Tokyo.

Mihăiță Papară

Sport: Snowboard
Experiență: 4 ani
Palmares

  • Campionatele Mondiale 2014 – locul 8;
  • Jocurile Paralimpice 2018 – locul 11 în două probe;
  • Cupa Mondială 2015 – 2018 – clasări constante în top 10;
  • Primul snowboarder român calificat la Jocurile Paralimpice.


De ce e nevoie de tine?

Centrul Sportiv Lamont a fost finanțat, timp de aproape două decenii, de fondatoarea lui, Sally Wood Lamont, care a folosit toți banii moșteniți din familie pentru a ajuta România și pe cei mai vulnerabili dintre români.

Centrul a mai primit un grant anual din partea Primăriei Cluj-Napoca și s-a finanțat prin intermediul unei „unități protejate”. Recentele schimbări legislative au desființat acest tip de unitate protejată și au dus la pierderea unei surse constante și importante de finanțare a clubului sportiv.

Sally Wood Lamont
Fondator CS Lamont

Sally Wood Lamont

Ce se întâmplă cu banii tăi?

Taxele de înregistrare în competiția Walking Month reprezintă donații către Centrul Sportiv Lamont: le vei plăti direct în contul asociației non-profit și vei primi la schimb, cadou, conținutul pachetului ales. În acest fel, ai garanția că 100% din suma donată ajunge la beneficiari!

Lamont va folosi sumele obținute pentru dotarea cu echipamente sportive pentru persoanele cu dizabilități, pentru a achiziționa protezele și aparatele speciale de care sportivii au nevoie pentru a-și continua activitatea și pentru a permite participarea acestora la marile competiții internaționale. Pe scurt, putem spune că donațiile tale se vor întoarce în forma unor noi medalii câștigate de România – ca să nu mai vorbim de o viață mult mai bună pentru acești campioni care ne fac cinste!

Cum pot ajuta?

E simplu: înscrie-te în concursul Walking Month! Taxele de înregistrare nu merg către organizatori, ci sunt donate integral centrului Lamont.

Walking Month este un prilej unic de a ajuta și a câștiga la rândul tău. Tot ceea ce trebuie să faci în timpul competiției este să mergi cât mai mult pe jos – vei avea șansa de a câștiga premiile oferite celor de pe primele locuri și premiile oferite prin tragere la sorți. În plus, toți concurenții au ocazia să redescopere plăcerea simplă a unei plimbări și efectele pozitive demonstrate ale activității fizice asupra propriei stări de sănătate.

Pentru a participa, trebuie doar să descarci aplicația Walking Month din Google Play sau App Store.

Ești cu un pas mai aproape de a ajuta!

Participă